Träningscykel

Ett av de första och mest naturliga egenskaperna att fundera på vid köp av en träningscykel är dess storlek och sadelhöjd. För att få ut maximalt av din träning får du inte göra avkall på komforten. Du vill ju inte kliva av cykeln med en förbannelse på tungspetsen och ett löfte om att aldrig bestiga detta ondsinta maskineri igen, så se till att prova dig fram ordentligt och justera efter behov. Det finns alltid kompetent personal att rådfråga hos återförsäljarna eller tillverkarna, så tveka inte att utnyttja din rätt att få precis det du behöver.

Träningscykel

Hur ofta ska du använda din träningscykel? En mycket angelägen fråga att ställa sig då en mer frekvent användning ställer högre krav på kvalitet och hållbarhet. Om du bara vill komma igång och hitta formen igen så behöver du inte vara lika noggrann, om du nu inte ställer höga krav rent allmänt, men om du är professionell och ska träna inför en kommande tävling ställs det naturligtvis högre krav.

Priser på träningscyklar

Priserna på träningscyklar ligger på mellan omkring tusenlappen och ändå upp till närmare 100.000:-. Vill du vara säker på att du får en som kommer att hålla länge så kommer du självklart att behöva investera mer i ditt köp, men om du kanske bara är ute efter att prova på så rekommenderas att inleda med de något billigare varianterna.

träningen ska bli så optimal som möjligt

Svänghjulet avgör intensitetsmåttet  på din träningscykel. Tillhör du den kategorin som kräver lite extra motstånd, eller vill du ha en något lättare träning för en mer fröjdsam upplevelse? Det finns ett alternativ för alla. Kontrollera därför att svänghjulets vikt är det rätta måttet för att träningen ska bli så optimal som möjligt utifrån dina förutsättningar.

Hos BraMotionscykel.se kan du läsa mer.

Vad gäller motståndet finns olika varianter av motståndsreglering. Det är enbart hanteringen som är skillnaden, men för dig som vill ha en bekvämare träning med enkla intensitetsbyten kan det vara bra att ta sig en extra titt på dessa.

Den mekaniska regleringen är en spak som du snurrar på för att reglera motståndet. Inga konstigheter.

Med den elektroniska regleringen kan du styra motståndet direkt via en display.. Dessutom finns färdiga förprogrammerade intensiteter och träningsprogram att välja och vraka mellan.

Slutligen har vi den elektromagnetiska regleringen med vilken du inte bara kan uppnå en högre motståndskraft, utan den ger även möjligheten till en effektiv intervallträning.