Roddmaskin

Att träna med en roddmaskin är en av de bästa och mest naturliga formerna av helkroppsträning som finns. Därför finns det varianter som är avsedda att ha i hemmet, så att du ska slippa ta dig till gymet varje gång. Utbudet av roddmaskiner är mycket brett, och det är av yttersta vikt att du har en insikt i vad du behöver tänka på innan du bestämmer sig för en specifik maskin.

Den inledande fasen av din träning med roddmaskin

Roddmaskinen har ett inbyggd motstånd. Genom att dra i en vajer med hjälp av ett handtag samtidigt som du pressar ifrån med benen med fötterna på ett enkelt fotstöd aktiverar du flera muskelgrupper i både över- och underkropp. Det fina med just roddmaskinen är att ju hårdare du tar i desto högre blir motståndet, precis som när du drar åran genom vattnet för att ge fart åt båten. Det räcker oftast med några minuters träning i den inledande fasen av din träning med roddmaskin. Den omfattande påfrestningen på flera stora muskelgrupper gör det svårt att hålla på en längre stund.

Roddmaskin

För det första krävs det en god teknik för att få ut maximalt av träningen på en roddmaskin, och som med allting annat går det inte att lära sig över en natt, men när du väl besitter tekniken för en effektiv rodd har du tillgång till en av de absolut främsta träningsformerna du kan få, menar man på sajten www.roddmaskin.org.

Hur pass effektiv träning du kan få

Roddmaskiner finns i flera olika prisklasser och kvalitéer, och en god kvalitét är utmärkande för hur pass effektiv träning du kan få. På de billigare varianterna är konstruktionens vikt något lägre. På dem lite dyrare roddmaskinerna sitter armarna på maskinens sidor vilket ger dig en mer realistisk roddupplevelse, väldigt likvärdig upplevelsen i svärfars gamla eka över stilla vatten i det första morgonljuset. Just rörelsen i rodd är en unik och samtidigt mycket grundläggande träningsform för att öka kroppens styrka och uthållighet.

 

Bra att veta är att roddmaskin kan tas för en mer ekonomisk variant av löpbandet. Bland atleter med lite sämre finansiella förutsättningar är denna maskin mycket populär. Den har liknande en effekt vad gäller dess egenskaper att bygga upp pulsen och aktivera förbränningen av kalorier. Till skillnad från löpbandet behöver du däremot inte träna en lång stund för att få önskad effekt.